20090827

Apple tablet

Každý jistě zná firmu Apple a kdo ne, tak ten ji v příštích vteřinách pozná. Je to TA firma, která dělá TEN neskutečně předraženej, ale na jednu stranu úžasnej mobil. Tohle ovšem není článek o iPhonu, ani o Jablíčku, které mají ve znaku, ale o tabletu, na kterém se prý "pracuje".



A co že to je ten tablet? Představte si papír, ano papír, představte si taky tužku, ano tužku, A představte si že kreslíte. Nyní vyměnme papír za placatou obrazovku, tužku za "ukazovátko". Gratuluji, zrovna jste si představili klasický tablet, na kterém pracují téměř všichni grafici. Nyni si na té obrazovce představte "Windows" pro znalé OS X (ofc. systém Apple, nic jiného na tabletu neuvidíte). Nyní si k tomu přidejte multitouch, Wi-fi, Wi-Max, G3, doufejme že extrémní výdrž baterie, webkameru, mikrofón a spoustu skvělých fičurek o kterých ví jen Steve a jeho buttfuckers.

Proč to bude dokonalé a proč taky ne? Zařízení jako takové si jistě místo na trhu najde. Podle mého 13 palcová obrazovka ( 10 je příliš málo, vzhledem k faktu, že tablet nebude mít hardwarovou klávesnici. Na druhou stranu, více ne, protože přístroj má být mobilní). Dokonalý mobilní nástroj, ke čtení emailu, surfingu na vlnách internetu, sledování filmů. ALE! Pracovní nástroj asi ne (problém řeší externí klávesnice). Přístroj bude menší, placatý, tak se do něj příliš výkonného hardwaru, také kvůli výdrži, nevleze. To znamená, že na výkonné hry to nebude (pokud by tedy dokázali skloubit výkon MacBook Pro 13,3" a výdrž tabletu).

"Zaručené" OBRÁZKY

Přístroj mi přijde svou funkčností a mobilitou jako stroj, který nahradí dnešní netbooky. Svým "charakterem" splňje vše, co lidé čekali od dnešních netbooku, které své sliby nesplnily. S precizností Steva Jobse se ovšem nemusíme vůbec bát.

10 komentářů:

  1. Myslím si, že já o Applu vím, víc než jsem chtěla :D Byla jsem poučená každodenní témetikou applu, :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nic proti té zelinářské firmě, co si ukousla ze svého vlastní jablka, ale je to reálné prodávat?
    I když, když jsem se dívala na ty 'zaručené' obrázky, ono by mě i celkem bavilo hrát se s tím...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak se nám pokousané jablko vrhlo na elektronický papír a elektronickou tužku, jo ?
    Škoda, tyhle věci asi nikdy nevyužiju :D

    OdpovědětVymazat
  4. myslím si že s touhle elektronickou hračkou by si vyhrál každý...ale je to vůbec užitečné?

    OdpovědětVymazat
  5. jistě že je to užitečné!

    wuá.. vážně dobře píšeš.. =P

    OdpovědětVymazat
  6. Tabletu využije každý kdo na to má (ale hlavně ti co rádi kreslí, a mají jako koníček grafiku) :) A kdo ne, ten si bude muset postačit s tužkou a papírem :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ja si myslim, ze vyuzit se to urcite da :) Neni to pro vytvareni obsahu, ale k jeho prohlizeni :) Fotky.. videa.. predstavte si na tom aplikaci piano... muzete si zahrat :) brouzdat na webu.. :) podle me perfektni hracka..

    OdpovědětVymazat
  8. Ryu myslím, že k tomu zrovna tablet není :D..ale myslím si, že nejsi sám, kdo by takovou věc využil, na kraviny :D

    OdpovědětVymazat
  9. K cemu teda bude? Kdyz ne k tomu co jsem vyjmenoval ? :D

    OdpovědětVymazat

Čekám na tvé emocoionální výlevy..