20090815

Teh Ende

Posledních pár dnů jsem měl docela napilno a nebyl čas psát, ale našel jsem si chvilku a něco málo sepíšu. Dnes (tzn. vcera 14.8.) jsem dostal výplatu. Po měsíci práce a dvou týdnech čekání jsem se nakonec dočkal. Výplatní páska mě překvapila, místo slibované částky jsem měl o několik tisíc víc. Ještě více jsem byl překvapen, když jsem zjistil, že ty tisíce navíc spadají pod kolonku "Prémie". Člověk by ani nevěřil jak to potěší a jak to zvýší chuť do práce, ale to není to jediné co to zvýši. Došáhlo to také na mé ego. Překvapivě...

Omlouvám se, ale mám potřebu o tom psát a neustále to rozebírat, protože mám prostě radost.

Jaké to je ty peníze mít a nemít? U mě je ten rozdil minimální. Neuběhlo ani deset hodin a z výplaty mi zbyl jeden tisíc. Stačilo seďet hodinku na netu a je fuč. Něco kolem deseti tisíc zmizlo jako mávnutí kouzelným proutkem. Akorát že jsem nic instantně nevykouzlil a musím čekat na českou poštu.

Včera mě překvapila věta mé přítelkyně "To ti není líto těch peňez?" Na cestě domů jsem o tom přemýšlel a přišel jsem na to, že.... Není, vůbec není. Těším se na reakci od máti, až zjistí, co to chodí za balíky. To bude už jiné představení. Ale zpět k tématu a trochu jinak. Lidé pracují, aby získali ty peníze, lide také pracují, aby se těch pěnez zase mohli následně zbavit. Já si koupil věci, které jsem dlouho potřeboval a ikdyž zmizla během jednoho dne velká částka, tak mi to líto není a líto nebude. Koupil jsem si věci, které jsem dlouho chtěl, které jsem potřeboval, a kvůli kterým jsem do té brigády šel, tak jaký by to mělo smysl, ty peníze neutratit?

2 komentáře:

  1. drumax8/16/2009

    Naprosto zadny smysl by to nemelo, penize jsou od toho, aby se vydelali a utraceli, doma pod polstarem ztrati akorat na hodnote :)

    Jinak gratz k premiim a celkove k pocitu dobre odvedeny prace :]

    OdpovědětVymazat
  2. Dik, penize padly rychle, sluchadla, batoh, externi HDD, sluchadla pro moji carodejnici, obal na phouna.. a jsem bez penez :D

    OdpovědětVymazat

Čekám na tvé emocoionální výlevy..