20090902

Kritika? aneb že jsem vůbec otevřel hubu.

Možná jsem to dělat neměl, možná jsem poranil nejedno pubertální srdíčko, možná.... Špatně, určitě je to zábava. Na jednom NEJMENOVANÉM blogu jsem si dovolil jednu, v českých končinách, strašnou věc. Ano TU věc, za kterou vás lidé odsuzují. Je to ten největší hřích! O čem to mluvím? Kritika..



Nyní zapomeňte na fakt, že na výtvarku chodím od svých pěti let, že grafice se věnuji od svých 12 a že anime kreslím téměř celý svůj život.

Jako každý večer, jsem i tento zabíjel čas čtením blogů. Narazil jsem na jeden, kde autorka zveřejňovala svůj komix. Podle stylu kreslení mi došlo, že to má být pravděpodobně manga. (Manga se čte z prava do leva, tento fakt jsem raději v kritice ani nezmiňoval).

Pěti prostými body jsem autorce vyjádřil, že se mi to nelíbí, beru to jako trapárnu = trapný pokus něco stvořit, chybějící obrázky opravdu nejsou to pravé ořechové, že by raději měla kreslit tenkým černým fixem a že deset obrázků pohybující se ruky taky není ono.

Autorku tato zpráva jistě zarmoutila, proto se neváhala a vydala o mě ČLÁNEK. Je možné, že jsem kritiku napsal tvrdě. Počkat! Pro vás tvrdě, pro mě upřímně (přítelkyně by mohla vyprávět). Bohužel, jinak to neumím, neumim kecat, lhát, a vyjadřovat autorce obdiv, tlačit ji do hlavy že má talent. Ne! Kreslí průměrně, talent rozhodně nemá, ale jsem si jist, že pokud bude makat, kreslit x obrázků denně, tak to bude určitě vypadat skvěle.

PS: Neblázněte! Zveřejňováním článku, obrázků, mangy, se kritice nevyhnete, a pokud nejste schopni tento fakt unést, raději nic nezveřujňete.

5 komentářů:

  1. Kritika... jak ošemetná věc.
    Taky jsem si kdysi dovolila otevřít hubu.
    A když se mi někdo nadal...
    Dívala jsem se na to co dělá a částečně musím souhlasit s tebou a částečně s ní.
    Byl jsi ostrý (já jsem pro), ale ona to neměla hotové.
    Je to jako by řekla - teď začnu psát knihu, a posílala nám naskenované rukopisy, s přeškrtanými slovy.
    Dokonale mě ale fascinovala ta diskuse, jak se věrní stoupenec hned zvedl ze židle, aby bránil svého idola :D
    /lol

    OdpovědětVymazat
  2. Nikde jsem se nedocet, ze to je nedodelane :) V nadpisu stoji ze to je prvni dil, tak pokud nemam dodelany prvni, nevydavam ani druhy nebo treti.. nebo ano?

    koncept ma super, ten se mi libi. Ale zpracovani, celkove vypravovani a podani toho pribehu mi prijde strasne. (Pribeh.. no asi spatne slovo, tak jinak). Je to jak bych si jedno destive odpoledne rekl, budu psat komix... ooo... bojovnici.. s mecem a kverama, nejakou laskou, a vterinu na to bych zacal kreslit...

    OdpovědětVymazat
  3. hehe...tak teď nevím co na to říct. Tifa je kamarádka mého Sbéčka,ale jak si sám řekl. Je to průměrné. Je fakt, že já když jsem někdy něco kritizovala, tak jsem to zkusila jemně. Ty si to napsal tvrdě tak jak to cítíš, jenže vzhledem k tomu co píšeš k mým článkům jsem si tak nějak zvykla. Máš pravdu, ale měl si to říct...jinak xD Ale je fakt, že si ji pořádně Dokopnul, aby se zdokonalila :) a tečka xD
    a k těm holkám co psali ty komentáře jak je to nádherný. Podle mě jí jen podlejzal, protože jsou to spřátelené blogy a tak jí chtěl dělat radost. S tímhle se setkávám pořád :D Kromě Scope se jim tak nějak nedá věřit xD

    OdpovědětVymazat
  4. Tifa je moje kamarádka ale i tak s tebou trochu souhlasím. Nemylsím si, že jsi to řekl příliš tvrdě. A s komentářem Sofie taky souhlasím: některí podlézají. Sama jsem ji vyjádřila něco jako ty. Taky jsme řekla, že to není úplně ono. A ejhle! Náhle byla v pohodě...

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem něco chtěla napsat a už newim co xD .. uh xP Ale ....um....Takhle.Máš pravdu.Řikam to narovinu tak jak jsem to chtěla i já od ostatních.Ty jsi to na rovinu řekl.MOžná mi příjde že jsi to řekl tvrdě protože jsme ještě takovou věc nezažila....Njn byla jsem v tom dost namyšlená.Máš pravdu i v tom že dávat na blog komix s nekončenim obrázkem je blbost.A dost velká.Pochopila jsem to.Uh...co dál?.... A jo ... máte pravdu Ryowa mě jak to řekla Sofie dokopnul k tomu abych se zdokonalila .... no...a ... a ....(zdá se že mi to co jsem chtěla napsat ujelo vlakem) prostě děkuju...Nevěděla jsem že se to vyvrbí až takhle... ...... a hlavě jsem to nechtěla. Jsem hold blbá no xD Jen jsem napsala svoje pocity tak jako ty ke komixu.A já už se opakuju a bla bla bla...asik budu končit xP Radši .

    OdpovědětVymazat

Čekám na tvé emocoionální výlevy..